streda 2. februára 2011

Milujeme kone-



Čo je hipoterapia
Je to špeciálna forma fyzioterapie, ktorá využíva na liečenie jazdenie na koni. Jazda na koni prirodzene pôsobí na celý ľudský organizmus, na psychickú a fyzickú kondíciu. Kontakt so zvieraťom má na človeka blahodárny účinok. Jemné konské pohyby sú zdrojom rytmických impulzov, ktoré ovplyvňujú duševné procesy a povzbudzujú psychoemotívnu sústavu. Aby pacient udržal v konskom sedle rovnováhu, musí používať celé telo - ruky, ramená, hlavu. Pohybuje chrbticou a pracuje všetkými svalmi, čo je výborná rehabilitácia.
...
Portrét

Hipoterapia-stránka je v litovčine

Hipoterapija

Niekam nerūpi nebylus žirgo skausmas
Hipoterapija neegzistuoja nei kaip tradicinis klasikinis, nei kaip netradicinis terapijos metodas, nei kaip reabilitacija. Kiekvienas, kuris skelbiasi hipoterapeutu, žodžiu arba raštu deklaruoja pacientui ar jo artimiesiems, kad jie pasveiks šio metodo pagalba, įstatymo kalba vadinamas - sukčiumi. Aleksandras Nevzorovas nepalieko jokių šansų hipoterapijos egzistavimui pateisinti.
...viac...
...........................................................
...............................................
NA BEOGRADSKOM HIPODROMU OTVOREN MANJEŽ ZA TERAPEUTSKO JAHANJE

Hipoterapija

Na beogradskom hipodromu je otvoren prvi manjež za terapeutsko jahanje u Srbiji.Jahanje je namenjeno osobama sa invaliditetom, ali i svima kojima je potreban ovakav vid terapije u rehabilitaciji i socijalizaciji.
...viac...